Kulinarni E+ spotkanie nr 15 – 01.03.2017

ŚledzikZe względu na to, że warsztaty mają charakter otwartych spotkań i każdy zainteresowany tematem gotowania może w nich uczestniczyć, to przyszło wiele dodatkowych osób. Bardzo ucieszyło nas duże zainteresowanie. W warsztatach wzięło udział 10 osób. W pierwszym etapie ugotowaliśmy ziemniaki w mundurkach, pokroiliśmy śledzie. Następnie przygotowaliśmy dip z jogurtu z posiekanym szczypiorkiem i koperkiem. I uczta była gotowa, tak spędziliśmy wspólnie ostatni dzień karnawału, zajadając się, jak wynika z tradycji: śledzikiem.

Spędziliśmy wspólnie miłe chwile, zjedliśmy przygotowane śledziki i ziemniaki z dipem. Jak zawsze był to czas ciekawych rozmów, wywiązały się ciekawe dyskusje na temat karnawału i nie tylko. W czasie ucztowania wywiązała się rozmowa na temat płci i prowadzenia pojazdów, wymieniliśmy się spostrzeżeniami, kto lepiej jeździ. Poruszyliśmy niezwykle ważny temat kultury, który również obowiązuje podczas jazdy, co do tego byliśmy wszyscy zgodni.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *