Kulinarni E+ spotkanie nr 15 – 01.03.2017

ŚledzikZe względu na to, że warsztaty mają charakter otwartych spotkań i każdy zainteresowany tematem gotowania może w nich uczestniczyć, to przyszło wiele dodatkowych osób. Bardzo ucieszyło nas duże zainteresowanie. W warsztatach wzięło udział 10 osób. W pierwszym etapie ugotowaliśmy ziemniaki w mundurkach, pokroiliśmy śledzie. Następnie przygotowaliśmy dip z jogurtu z posiekanym szczypiorkiem i koperkiem. I uczta była gotowa, tak spędziliśmy wspólnie ostatni dzień karnawału, zajadając się, jak wynika z tradycji: śledzikiem.

Spędziliśmy wspólnie miłe chwile, zjedliśmy przygotowane śledziki i ziemniaki z dipem. Jak zawsze był to czas ciekawych rozmów, wywiązały się ciekawe dyskusje na temat karnawału i nie tylko. W czasie ucztowania wywiązała się rozmowa na temat płci i prowadzenia pojazdów, wymieniliśmy się spostrzeżeniami, kto lepiej jeździ. Poruszyliśmy niezwykle ważny temat kultury, który również obowiązuje podczas jazdy, co do tego byliśmy wszyscy zgodni.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *