Kulinarni E+ spotkanie nr 2 – 24.05.2016

Grupa kulinarna pod przewodnictwem Anny Krajcer, Hanny Szymańskiej i Anny Wąsowicz przygotowała ciekawe potrawy. Celem spotkania było przygotowanie zdrowych potraw z kaszy gryczanej i kaszy jaglanej. Wszyscy uczestnicy zabrali się do pracy, współpraca układała się bardzo korzystnie, część przygotowywała kotlety z kaszy gryczanej, część zajmowała się smażeniem kotletów, oraz przygotowaniem pysznego sosu z jogurtu greckiego koperku i cytryny. Druga ekipa zajmowała się przygotowaniem tarty z budyniem jaglanym i owocami.

Po ciężkiej pracy, wszyscy uczestnicy razem z naszym prezesem Markiem Ferencem przystąpiliśmy do kosztowania potraw, dla wielu uczestników był to pierwszy kotlet z kaszy gryczanej, który mieli możliwość spróbować. Zaproponowane potrawy przypadły uczestnikom do gustu, spędziliśmy miło czas, dzieląc się pomysłami kulinarnymi.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *