Kulinarni E+ spotkanie nr 2 – 24.05.2016

Grupa kulinarna pod przewodnictwem Anny Krajcer, Hanny Szymańskiej i Anny Wąsowicz przygotowała ciekawe potrawy. Celem spotkania było przygotowanie zdrowych potraw z kaszy gryczanej i kaszy jaglanej. Wszyscy uczestnicy zabrali się do pracy, współpraca układała się bardzo korzystnie, część przygotowywała kotlety z kaszy gryczanej, część zajmowała się smażeniem kotletów, oraz przygotowaniem pysznego sosu z jogurtu greckiego koperku i cytryny. Druga ekipa zajmowała się przygotowaniem tarty z budyniem jaglanym i owocami.

Po ciężkiej pracy, wszyscy uczestnicy razem z naszym prezesem Markiem Ferencem przystąpiliśmy do kosztowania potraw, dla wielu uczestników był to pierwszy kotlet z kaszy gryczanej, który mieli możliwość spróbować. Zaproponowane potrawy przypadły uczestnikom do gustu, spędziliśmy miło czas, dzieląc się pomysłami kulinarnymi.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *