Kulinarni E+ spotkanie nr 17 – 04.04.2017

Spotkaliśmy się na warsztatach kulinarnych, oprócz wolontariuszy przyszli inni seniorzy było na razem 17 osób. Zgodnie ze wcześniejszymi ustaleniami wolontariuszka Stefania z Hiszpanii przygotowała razem ze wszystkimi uczestnikami tortillę z nadzieniem meksykańskim. Zabraliśmy się do pracy.

Sprawnie nam poszło, każdy coś robił, pokroiliśmy pomidory, cebulę, przygotowaliśmy awokado i wszystko zostało zmiksowane, dodaliśmy przyprawy i takim nadzieniem napełnialiśmy nasze tortille.

Następuje przyjemna chwila – degustacja, wszyscy jednogłośnie stwierdziliśmy, że kuchnia meksykańska jest bardzo smaczna. W czasie degustacji, jak zwykle wymieniamy się różnymi doświadczeniami o zdrowym odżywianiu, o dobrych i zdrowych produktach i gdzie można je kupić, uzgadniamy też co będziemy gotować na następnym spotkaniu.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *