Kulinarni E+ spotkanie nr 14 – 21.02.2017

Na warsztatach kulinarnych, na których smażyliśmy faworki, które najbardziej smakują w karnawale. Zadanie do wykonania trochę trudne, ale wspólnymi siłami sprawnie i szybko usmażyliśmy sporo faworków.

Po usmażeniu faworków, zrobieniu herbatki, miłe chwile – degustacja. Jest to czas na wspólne rozmowy oraz dyskusje. Faworki wszystkim bardzo smakowały. W czasie rozmowy wspominaliśmy zwyczaje panujące kiedyś w karnawale, gdy smażono pączki, róże, a także faworki, które mają inną nazwę chrust i były smażone na tzw. „zapusty” (koniec karnawału).

Czas mija szybko musimy kończyć warsztaty, a ciągle pojawia się nowy temat do dyskusji. Spotkamy się na następnych warsztatach, bo mamy ochotę i determinację żeby wyjść z domu, dojechać do Tratwy, spotkać się i wspólnie coś ugotować. Warsztaty z pewnością wiele wnoszą do naszego codziennego życia, począwszy od nowych doświadczeń kulinarnych, kończąc na ciekawych rozmowach.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *