Kulinarni E+ spotkanie nr 13 – 17.01.2017

Na wcześniejszym spotkaniu uzgodniliśmy, że ugotujemy polską potrawę i wybraliśmy, że to będzie żurek. Zabraliśmy się do pracy, każdy coś zrobił i bardzo szybko żurek był gotowy. Po ugotowaniu następuje miły czas spotkania, degustacji i miłych rozmów.

Żurek był smaczny, do obdarowania było sporo uczestników. Na tym spotkaniu pożegnaliśmy się z wolontariuszami Mikołajem z Francji i Olą z Rumuni, którzy zakończyli swój wolontariat. Podziękowaliśmy im za ugotowanie nam wiele potraw z kuchni francuskiej i rumuńskiej, za miło spędzony z nami czas. W czasie rozmowy dowiedzieliśmy, że wielu wolontariuszy chce zostać w Polsce, szukają pracy, bardzo im się podoba Polska. Wolontariusz z Hiszpanii już pracuje. Kolejne spotkanie, to oprócz satysfakcji z gotowania w grupie, to miło i przyjemnie spędzenie czasu młodych z seniorami.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *