Kulinarni E+ spotkanie nr 1 – 07.05.2016

Dziś odbyło się pierwsze spotkanie grupy kulinarnej w Tratwie. W tym dniu swoje potrawy prezentowali wolontariusze z Palestyny i Turcji. Na miłe poznanie się Ania Krajcer przyniosła niesamowite czekoladowe ciasto z kaszy jaglanej. Chętnie włączyłyśmy się do pomocy w gotowaniu potraw, które przygotowywał wolontariusz z Palestyny. Mieszałyśmy w garnku, gdzie się gotowała soczewica, trzeba było ciągle mieszać, a na koniec dodać ryż. Następnie zrobiłyśmy sałatkę z warzyw, w między czasie kolega z Turcji ugotował z mleka i ryżu deser.

Po twórczej pracy nastąpił piękny finał – konsumowanie ugotowanych potraw i ciasta. W takich spotkaniach jest niepowtarzalna okazja do miłej rozmowy, do dzielenia się ciekawymi informacjami o spożywanych potrawach których nie znamy. Rozmawiamy z wolontariuszami o ich krajach, jak im się tam żyje, co robią w Polsce czy im się u nas podoba. W każdym razie są to spotkanie miłe i dużo wnoszące wiadomości, o krajach skąd pochodzą jak i o samych wolontariuszach.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *