Na warsztaty przyszli jak zawsze inni uczestnicy, których interesuje zdrowe i dobre jedzenie. Na dzisiejsze spotkanie Anna Krajcer przygotowała smalec z fasoli. którym bardzo dobrze smaruje się chleb. Jest prosty w przygotowaniu. Fasolę się gotuje, blenduje, dodaje usmażoną cebulę z pieczarkami, dodaje się przyprawy i jest smalec.
Wszyscy byli bardzo ciekawi jak smakuje ten smalec, więc przystąpiliśmy do degustacji. Ponieważ przygotowanie smalcu z fasoli zajmuje trochę czasu, przygotowano go wcześniej. Z ciekawością uczestnicy przystąpili do degustacji. Smalec z fasoli z ogórkiem kiszonym wszystkim bardzo smakował, nawet koleżankom z warsztatów rękodzieła, które były rano. Jak zawsze w czasie degustowania miałyśmy czas na ciekawe rozmowy, było miło i przyjemnie. Wymyślamy i wspominamy potrawy z naszego dzieciństwa i uzgadniamy co przygotujemy na następne spotkanie.