Odbyło się kolejne spotkanie grupy samokształceniowej Kulinarni E+, tym razem grupa zajmowała się przygotowywaniem różnych farszów do naleśników. Celem spotkania było wspólne przygotowanie naleśników o różnych smakach. Wszyscy zajęli się przygotowywaniem farszów. W przygotowaniach pomagali nam wolontariusze Giuseppe z Włoch i Gamze z Turcji. Wszyscy pomagali z wielkim zainteresowaniem.
Dzięki wspólnej pracy osiągnęliśmy wspaniałe rezultaty: wyszły rewelacyjne naleśniki z następującymi farszami: szpinak i ser; dżemy domowej roboty; mix- ser biały, „almette” chrzanowe, łosoś wędzony, rzodkiewka, koperek, szczypiorek, sałata lodowa, a także farsz z zmielonych orzechów włoskich w wersji słodzonej oraz niesłodzonej. Osoby, które nie uczestniczyły w zajęciach mogą tylko żałować, ale zamierzamy powtórzyć warsztaty z naleśnikami we wrześniu, ponieważ jest jeszcze wiele smacznych farszów do wykorzystania.